Wandelen

Heerlijk ontspannend!

Trek uw wandelschoenen aan! Een rondje langs het Naardermeer vertrekt vanaf Gasterij Stadzigt. De wandeling is 17 kilometer lang. Voor echte wandelaars dus! Het Naardermeer bestaat uit grote plassen zoals het Groote Meer en de Wijde Blik. Er omheen liggen moerasbossen en drasserige weilanden met ondiepe plassen. Talloze vogels vinden hier voedsel en een rustige plek om te broeden!

Als u van vogels houdt, moet u zeker eens komen kijken bij het Naardermeer. Vaar mee met de boswachter naar de kijkhut die midden in de kolonie aalschovers staat. Het overzicht van de boottochten vindt u op de homepagina van deze site. 

 

Behalve langs het Naardermeer kunt u ook rondom Naarden-Vesting wandelen. U kunt uw auto parkeren bij de kinderboerderij of bij het bedrijventerrein. Beiden liggen net voor een van de ingangen van de Vesting. Van hieruit wandelt u de 3,5 kilometer rondom de stad! U ziet telkens weer iets anders en voor u het weet bent u weer terug in op uw startpunt. Vergeet u niet om ook de wallen even af te lopen en op een terrasje te gaan zitten?

Uiteraard kunt u ook prachtig wandelen door de Vesting zelf. Bij de VVV (in de Utrechtse Poort) kunt u een beschrijving van deze wandeling kopen. uiteraard is het ook mogelijk dit met een gids te doen. De ervaren gidsen kunnen u van alles vertellen over de historie van onze prachtige vestingstad. Wilt u de toren van Naarden met een eigen gids beklimmen? De VVV regelt het graag voor u. Stuur voor al uw vragen een mail naar contact@infonaarden.nl