Grote Kerk

Van buiten imposant, van binnen monumentaal en adembenemend

De gezellige Marktstraat in Naarden-Vesting wordt gedomineerd door de Grote- of Sint Vitus Kerk. Deze laatgotische kruisbasiliek dateert uit de 15de eeuw, de toren is zelfs een eeuw ouder. Het is echt de moeite waard een kijkje binnen te nemen, want op het houten plafond van de kerk zijn unieke 16de eeuwse schilderingen te bewonderen van bijbelse voorstellingen.

In de zomermaanden is de kerk dagelijks open, de rest van het jaar alleen op zondagen tijdens kerkdiensten en tijdens de vele concerten en evenementen die hier gehouden worden. Beroemd is de Matthäus Passion van Bach die hier jaarlijks op Goede Vrijdag wordt uitgevoerd en waarbij traditiegetrouw vele prominente politici bij aanwezig zijn. Ook is de kerk het decor voor de World Press fototentoonstelling en het Fotofestival Naarden.

Openingstijden: 1 juni t/m 27 oktober Zondag en maandag: 13.30-16.30 uur, dinsdag t/m zaterdag: 10.30-16.30 uur

Buiten het zomerseizoen is de kerk alleen op afspraak te bezichtigen. www.grotekerknaarden.nl

Tip

Beklim de 45 meter hoge toren van de kerk en geniet van het schitterende uitzicht op de vesting en het Gooise landschap!

Dit is mogelijk tussen 1 mei en 30 september op woensdag, zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur.
Volwassenen € 3,- en kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,-. Kinderen jonger dan 6 (alleen onder begeleiding) gratis.

www.verenigingvestingstad.nl