Pianist Caspar Vos opent seizoen 2019/2020 BIJ ANDREAS

maandag 16 september 2019

Op zaterdag 28 september opent BIJ ANDREAS, de tot concertzaal verbouwde Andreaskerk in Naarden-Vesting, zijn deuren voor een nieuw seizoen met een aantal jonge pianotalenten. Met namen als Caspar Vos, Nikola Meeuwsen, Pierre Delignies, Alice Burla, Thomas Beijer en Nicolas van Poucke combineert BIJ ANDREAS gevestigde namen met aanstormend talent. Ook de data van de tweede editie van het Naarden International Piano Festival onder artistieke leiding van Nino Gvetadze zijn bekend: 30 april t/m 3 mei 2020.

Caspar Vos – programma zonder programma
Caspar Vos (1988) was in het seizoen 2016/2017 een van de kanshebbers op de Dutch Classical Talent Award. Met zijn unieke programma zonder programma gaf hij een tour door Nederland en won hiermee de Publieksprijs. “Ik ben ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt wanneer het publiek vooraf zo min mogelijk wordt gestuurd”, aldus Vos. Caspar Vos maakte naam met zijn cd's met werken van Nikolaj Medtner en Frederic Mompou.

Verder soleerde hij in pianoconcerten van Prokofjev, Poulenc en Mendelssohn, en is hij een graag geziene gast op festivals in binnen- en buitenland. Naast zijn concertpraktijk is Caspar Vos programmeur voor het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en redacteur bij Podium Witteman. In zijn programma zonder programma introduceert Caspar Vos het nieuwe pianotalent Nikola Meeuwsen, die op zondag 3 november a.s. zijn debuut zal maken in BIJ ANDREAS.

Najaar 2019 BIJ ANDREAS
Caspar Vos – programma zonder programma, za 28 september, 20.15
Pierre Delignies & Alice Burla – Benefietconcert i.s.m. Stichting Poolse Weeskinderen, zo 20 oktober, 15.30
Nikola Meeuwsen – Benefietconcert i.s.m. Soroptimistclub, zo 3 november, 14.00
Thomas Beijer & Nicolas van Poucke – Naamdag van St. Andreas, za 30 november, 20.15

Debuut Seán Morgan-Rooney in Het Concertgebouw
Tijdens de eerste editie van het Naarden International Piano Festival in mei 2019 was hij een van de zes studenten die zich presenteerde aan pers en publiek: de jonge Ierse pianist Seán Morgan-Rooney. Hij maakte dusdanig indruk dat hij geëngageerd werd door Het Concertgebouw voor een lunchconcert op woensdag 2 oktober om 12.30 uur in de Kleine Zaal.

Naarden International Piano Festival 2020
De tweede editie van het Naarden International Piano Festival onder artistieke leiding van Nino Gvetadze zal worden gehouden van donderdag 30 april t/m zondag 3 mei 2020.