Komend weekend: Open Monumentendag 2019 in Gooi & Vecht

donderdag 12 september 2019

Komend weekend is het weer tijd voor Open Monumentendag! In het weekend van 14 en 15 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

In Gooi & Vecht stellen ontzettend veel bijzondere locaties hun deuren open voor bezoekers, en zijn er tal van activiteiten die aansluiten op het thema van deze editie. Wat dacht je van wijn proeven op de wijngaard van landgoed Zonnestraal in Hilversum of het bezichtigen van historische schepen in Naarden?  

Het thema is dit jaar 'Plekken van plezier': naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Kijk voor een globaal overzicht van de activiteiten in de regio op deze pagina, of ga naar de specifieke website over de Open Monumentendag in BussumHilversumLarenMuidenNaardenStichtse Vecht en Wijdemeren.