WK Stratego in Naarden-Vesting

dinsdag 21 augustus 2018

Van 23 t/m 26 augustus is Naarden-Vesting het strategische middelpunt voor een strijd op wereldniveau. Deze dagen vormt een van de best bewaarde vestingsteden van Europa het decor, waar 100 Stratego spelers zullen strijden om de Wereldtitels!

Met deelnemers uit Griekenland, Duitsland, België, Engeland en zelfs Amerika is het Wereldkampioenschap de ideale gelegenheid om Stratego vrienden van over de hele wereld te ontmoeten in een ongedwongen setting, genietend van het spel Stratego. Wie heeft de slimste opstelling en beschikt over de beste strategie om zijn of haar internationale tegenspelers.

Programma
De officiële opening vindt plaats op donderdag 23 augustus om 13.15 uur, waar een kanonschot het startsein geeft voor het 21ste Wereldkampioenschap. Het kampioenschap begint in het prachtige Nederlands Vestingsmuseum met het WK Barrage, waarbij iedere speler in plaats van met 40 stukken speelt met slechts 8 stukken. Hier zullen onder meer meervoudig Wereldkampioen Pim Niemeijer uit Rotterdam, regerend Wereldkampioen Anjo Travaille uit Utrecht en Britse topspeler Richard Ratcliffe (oud-Wereldkampioen) direct in actie te zien zijn alsmede oud-wereldkampioenen uit onder meer Griekenland en Duitsland.

Op vrijdag en zaterdag wordt het WK Classic (met 40 stukken) gespeeld en op zondag het WK voor Landenteams. Deze vinden plaats in het historische Het Arsenaal in Naarden.Het Wereldkampioenschap staat open voor alle fanatieke Stratego spelers. Jong of oud, beginner of ervaren, iedereen is welkom en wordt ingedeeld met tegenstanders van min of meer gelijke niveaus. Het WK biedt gezelligheid, spanning en de kans op eeuwige roem.

Durf jij de strijd aan? Komen kijken en oud- en regerende kampioenen in actie zien kan natuurlijk ook!