Keijser&Does spelen 'Go Vote' tijdens de MESS THEATERDAGEN

woensdag 30 mei 2018

De eerste editie van de MESS THEATERDAGEN op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni belooft een waar spektakel te worden, met maar liefst vijf toneelvoorstellingen.

NH Toneel uit Bussum neemt twee van de vijf voorstellingen voor z’n rekening, zeg maar ‘Het Beste van Bussum’. Wellicht wat minder bekend zijn de formaties Keijser&Does die onlangs bij het lokale evenement ‘Gluren bij de Buren’ indruk maakten en het absurdistische duo De Rode Horde dat al eerder in de Mess te bewonderen was. Met als uitsmijter op zondagmiddag acteur Helmert Woudenberg met een solovoorstelling. Kan het gevarieerder?

Iris van der Does en Sophie Keijser vormen samen het toneel-duo Keijser&Does. In de eenakter Go Vote spelen zij twee vrijwilligers in een stembureau. Alles verloopt naar wens, tot een jongeman in het stemhokje er – letterlijk en figuurlijk – niet meer uitkomt. In de hoop dat hij voor sluitingstijd nog een keuze zal maken, voorzien ze hem van ongevraagd advies. Dan blijken de dames niet alleen diametraal tegenover elkaar te staan, ze zijn het tot overmaat van ramp ook nog met zichzelf oneens. De eenakter ‘Go Vote!’ is 8 jaar geleden door de succesvolle toneelschrijver Nathan Vecht geschreven voor de Parade, maar nog steeds actueel.

Iris was tot 10 jaar geleden huisarts en besloot haar carrière om te gooien en haar hart te volgen naar de acteursschool. Sophie was jurist en maakte 8 jaar geleden een carrièreswitch en is nu (trainings)acteur. Een klik, het verlangen om samen te acteren en een toneeltekst die er om schreeuwde om gespeeld te worden leidde tot de oprichting van Keijser&Does en de productie van deze eenakter.

Kijk voor meer informatie en alle andere voorstellingen van de MESS THEATERDAGEN op http://demess.nl/mess-theaterdagen/.