Ultieme beleving van regio Gooi & Vecht in 360˚ is ook meteen een wereldrecord

dinsdag 3 oktober 2017

De highlights van regio Gooi & Vecht in 360˚ beleeft u nu via www.gooivechtinVR.nl. Een innovatief project met de grootste 360˚ luchtfoto ooit! Met een VR bril op of vanaf uw laptop, smartphone of tablet ziet u historische plaatsen en prachtige natuur in 360˚ beeld. Een gids vertelt u interessante verhalen in Nederlands of Engels. En u bepaalt uw eigen route en zit eerste rang. Zo krijgt u volop inspiratie om uw volgende bezoek te plannen en deze regio te verkennen.

Tijmen Smit, voorzitter CERT (Cultureel, Erfgoed Recreatie en Toerisme): “Gooi & Vecht in VR past helemaal in het beleid/doel van CERT. Op een innovatieve manier die nog nooit op deze schaal in cultureel en toeristisch Nederland is vertoond, krijgt de bezoeker van de website een optimale beleving van dit gebied. De regie blijft bij de gebruiker en de beelden inspireren voor een werkelijk bezoek.”

Fortenland in 360˚
Met Fortenland als uitgangspunt is de start bij het Muiderslot. U klikt u op de iconen om verder te gaan. U bepaalt zelf uw route en kijkt goed om u heen. Zo kunt u varen met de boot naar Pampus en het Forteiland ontdekken, ook van bovenaf. Of heerlijk digitaal vertoeven op de Groote Zeesluis van Muiden. Zoom uit en ontdek aan de horizon diverse bekende punten in en buiten de regio. Ook de Grote Kerk van Naarden kunt u nader bekijken. Wat lijkt alles dichtbij!

Een enorme uitdaging en wereldrecord
Om deze ultieme beleving te maken zijn verschillende technologieën samengebracht: 360˚ film- en fotografie, drone-technologie en Virtual Reality.

Roelof de Vries van Skeye BV vertelt vol trots: “Voor het eerst was er een duidelijke aanleiding om een 360˚ luchtfoto op superhoge resolutie te fotografen. Op de grond had ik dit al wel eens gedaan, maar vanuit de lucht is het een stuk uitdagender. Met een speciale drone hebben we in meerdere vluchten delen van de 360˚ foto geschoten, tot dat hij compleet was. Het resultaat is de grootste 360˚ luchtfoto die ooit is gefotografeerd!”

De cijfers van de grootste 360˚ luchtfoto ooit
Pixels: Ruim 6 gigapixel
Afmeting in pixels: 110.000 x 55.000 pixels
Afmeting in cm op fotokwaliteit: 3880 x 1940
Grootte eindresultaat: 34 Gigabyte

Uitbreiding Gooi & Vecht in VR
Gooi & Vecht in VR breidt volgend jaar uit met andere onontdekte pareltjes in de regio en deuren die normaal gesproken gesloten blijven voor bezoekers. U beleeft de regio zoals nooit tevoren en kunt van hieruit uw bezoek plannen om de mooiste plekjes in regio Gooi & Vecht zelf te ontdekken.

Algemene informatie Gooi & Vecht
Uiteraard sluiten verschillende routes aan op deze plaatsen in de regio. Ontdek de mooiste routes op: www.routesingooivecht.nl Alle overige toeristische informatie over regio Gooi & Vecht vindt u op www.vvvgooivecht.nl