Naarden

Naarden heeft nog diverse andere bezienswaardige monumenten. Zo vindt u er de imposante Grote of Sint Vituskerk, die niet alleen bekend is vanwege zijn unieke plafondbeschilderingen, maar ook vanwege de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion. Een aanrader is het beklimmen van de toren of een stadswandeling. Het stadhuis uit 1601 is een typisch voorbeeld van Hollandse Renaissancebouw en ook het Burgerweeshuis is een bezoekje waard.

Het Vestingmuseum is gevestigd op de Bastion Turfpoort in de voornamelijk 17de-eeuwse vesting van Naarden. Het museum heeft een openluchtdeel en ondergronds deel. Het ondergrondse deel herbergt de collectie, en geeft een beeld van het soldatenleven in een vesting. 

In het Comeniusmuseum komt u alles te weten over Comenius.

In het Weegschaalmuseum vindt u een schat aan leerzame informatie voor alle leeftijden. Het museum is gevestigd in een veertiende-eeuws pand ( het Spaanse huis) met een rijke historie en is als voormalig waaggebouw van de stad Naarden de aangewezen locatie voor het tonen van een uitzonderlijke collectie meet- en weeginstrumenten, maten en gewichten.

Daarnaast vindt u ook het Naardermeer, één van de oudste natuurmonumenten in Nederland. Het Arsenaal van Jan des Bouvrie, de vele antiekwinkeltjes en de jaarlijkse beurs ‘La table' hebben ertoe bijgedragen dat Naarden ook op het gebied van wonen en antiek een steeds grotere naamsbekendheid verwerft. Verder vindt u in Naarden een ruime keuze aan horecagelegenheden, variërend van gezellige cafeetjes tot luxueuze restaurants.

Maak een rondvaart door de vesting Naarden in een klassiek schip, leuk voor jong en oud! Zo ziet u de stad van een heel andere kant.

Meer informatie over Naarden vindt u op www.vvvnaarden.nl.

 

 

Westwalstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1411 PB, Naarden