Motetten en Passiemuziek in de Grote Kerk Naarden

Allereerst de weinig uitgevoerde Johannes-Passion van Heinrich Schütz: indringende muziek voor koor a capella, vol vuur, passie en expressie. Dan drie geestelijke koorwerken van Felix Mendelssohn die een sfeer van stille plechtigheid ademen, maar ook krachtig zijn. Heel expressief zijn bijvoorbeeld de verontwaardiging in Warum toben die Heiden en het prachtige vraag en antwoordspel tussen voorzanger en koor in Mein Gott, warum hast Du mich verlassen.

Van Bach zelf wordt onder meer zijn onsterfelijke Jesu, meine Freude gezongen. In dit motet horen we fraaie voorbeelden van Bachs bedrevenheid in muzikale tekstuitbeelding. De leiding is in handen van de vermaarde tenor Christoph Prégardien. Wereldwijd werd hij bejubeld als liedzanger en evangelist in Bachs passies, maar inmiddels is Prégardien ook een gevierd dirigent.

€ 29.00 € 40.00

Zaterdag 23 februari 2019 vanaf 20:15