Expositie 'Wat zie ik?' bij Galerie Pouloeuff Naarden

Deze wonderlijke tentoonstelling laat je met een nieuwe blik naar de realiteit kijken. De vier exposerende kunstenaars gebruiken hun materiaal niet op een traditionele manier. Herkenbare objecten en materialen worden op een onverwachte manier gecombineerd en in ongewone situaties geplaatst.

De oorspronkelijke functie van de gebruikte materialen verandert, waardoor ze in een nieuw perspectief komen te staan. Zo worden foto’s, gekenmerkt door het platte vlak, ineens driedimensionaal, wordt de esthetiek van gewapend beton in meubelstukken benadrukt en krijgen alledaagse materialen een nieuwe, schilderachtige, vormgeving. Als toeschouwer word je uitgedaagd opnieuw te kijken. De onverwachte wendingen openen je ogen voor de schoonheid van de materialen, waarbij de werkelijkheid vaak simpeler is dan je denkt.

De exposanten
Kira Fröse (1992) maakt voor deze expositie een installatie in de kelder van de galerie waarbij verleidelijke objecten, grotendeels in keramiek, de geschiedenis van het pand verbeelden.

Jessie Westgeest (1994) creëert bijzondere fotosculpturen, waarin het dragende materiaal zo wordt vervormd dat er beweging in het beeld ontstaat. Hierdoor wordt het beeld van de foto versterkt.

Willem van Hooff (1992)
ontwerpt een serie meubelen met beton en metalen rasters. In deze serie wordt de schoonheid van het metaal, dat normaal in gewapend beton zit verstopt, benadrukt en versterkt in het meubelstuk.

Tim Wunderink (1991) maakt tweedimensionale wandobjecten van bestaand, alledaags materiaal. Door een deel van het materiaal te presenteren als een schilderij is de oorspronkelijke functie vaak niet meer herkenbaar.

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 25 januari 2019 tot en met Zondag 31 maart 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Turfpoortstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1411 EG, Naarden