Expositie 'Licht' bij Galerie Pouloeuff in Naarden

In deze expositie wordt het thema licht vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De kunstenaars vertalen hun perspectieven via onder meer videoprojectie, fotografie, handgeweven textiel en spiegels. De kunstwerken bieden een doorgang naar een andere wereld, bevragen de waarneming, onderzoeken kleur en vlak op speelse wijze, tonen de schoonheid van de natuur en de symbolische waarde van licht. Kom licht opnieuw ervaren bij Galerie Pouloeuff!

Op zondag 17 november wordt de expositie om 15.00 uur geopend. Tevens is er gelegenheid tussen 14.00 en 17.00 om de exposerende kunstenaars te ontmoeten en vragen te stellen over hun werk. 

Deelnemende kunstenaars: 

Alexander van Bakel (1994) creëert een eigen rationeel zonnestelsel. Opgebouwd uit kubusvormige standaardeenheden. De prints die hieruit voortkomen presenteert hij op lichtbakken die als een soort portalen fungeren naar deze ratio wereld.

Amber ter Haar (1993) en Tamira Boogaard (1992) onderzoeken de relatie tussen realiteit, de visuele perceptie en het fotografisch beeld door middel van ingrepen in bestaande landschappen en bestaand beeld. De zoektocht naar de relatie tussen fotografie en de vorming van collectieve herinneringen en overtuigingen staat aan de basis van hun praktijk.

In een wereld die steeds drukker lijkt te worden, is het werk van Amber Neef (1997) wat we nodig hebben. De rust die de natuur brengt, overgebracht in een samenspel van keramiek en video. 

Het werk van Grytsje Suze (1993) is niet iets om bij stil te zitten. Keramiek om mee te draaien en te spelen en tassen om mee te dansen en te bewegen. En alles in funky zwart-wit en neon kleuren.
Jetske Visser (1985) en Michiel Martens (1985) laten in hun serie spiegels niet alleen een kopie zien van onze omgeving, maar er ontstaat ook een nieuw beeld. Stroken spiegel echoën en laten een verstoord beeld zien van wat we verwachten te zien.

Moe Kim (1993) werkt met weeftechnieken. Het handgeweven textiel is voor haar de perfecte manier om allerlei symbolische ideeën tot uitdrukking te brengen.

Ontmoet de kunstenaars!
Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie. Houd onze social media en website in de gaten wanneer dit is.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 16 november t/m 19 januari 2020 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.

Openingstijden:
vr & za van 11:00 – 17:00 uur
zo van 12:00 – 17:00 uur.

Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl

Praktische informatie

Gratis toegang

Vanaf Zaterdag 16 november 2019 tot en met Zondag 19 januari 2020

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00