DeMess Naarden; Els Buitendijk 'Camille Claudel, in de schaduw van Rodin'

Els Buitendijk vertelt en speelt hierin de tragische levensgeschiedenis van deze franse beeldhouwster, die leerlinge, collega en minnares was van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin. Zij leefde van 1864 tot 1943, in een tijd dat het een schande was dat een vrouw beeldhouwster wilde worden. Dit was een mannenwereld en van vrouwenemancipatie had niemand nog gehoord. Zij was een groot talent maar kreeg nooit de erkenning die zij verdiende. Toen ook Rodin haar, ondanks al zijn beloftes, in de steek liet, heeft zij dat niet kunnen verwerken. Zij trok zich terug uit de wereld en is uiteindelijk do

De Larense Els Buitendijk bewerkte enkele jaren geleden het boek Anna Boom van Judith Koelemeijer tot een aangrijpend verhaal dat velen heeft ontroerd en geboeid.
Nu is zij onlangs gestart met een nieuwe voorstelling over het leven van Camille Claudel.

Els Buitendijk vertelt en speelt hierin de tragische levensgeschiedenis van deze Franse beeldhouwster, die leerlinge, collega en minnares was van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin.
Zij leefde van 1864 tot 1943, in een tijd dat het een schande was dat een vrouw beeldhouwster wilde worden. Dit was een mannenwereld en van vrouwenemancipatie had niemand nog gehoord.
Zij was een groot talent maar kreeg nooit de erkenning die zij verdiende. Toen ook Rodin haar, ondanks al zijn beloftes, in de steek liet, heeft zij dat niet kunnen verwerken.
Zij trok zich terug uit de wereld en is uiteindelijk door haar familie krankzinnig verklaard en door hen in een inrichting geplaatst.

[Uit het blad van het Groninger Museum van november 2016]
Op 9 december 2016 speelt actrice Els Buitendijk haar voorstelling CAMILLE CLAUDEL, in de schaduw van RODIN, in het kader van de vrijdagavondprogrammering van het Groninger Museum. In de mannenwereld van de 19e eeuw had Camille Claudel het talent en de enorme drijfveer een carrière als beeldhouwster te beginnen. Hierin werd zij sterk tegengewerkt door haar moeder, maar gesteund door haar vader. De grootste invloed op haar leven had de beeldhouwer Auguste Rodin. Hoe hij haar kon maken en tenslotte kon breken is een rode draad in de voorstelling.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 17.50 incl pauzedrankje

Donderdag 4 april 2019 vanaf 20:30

Adriaan Dortsmanplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
1411 RC, Naarden